Kudüs ‘te karışıklık hale devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamanın ardından Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde protestolar başlatıldı. İsrail askerleri ise El-Halil, Nablus ve Kalkiliyye’de yapılan gösterilere sert müdahalede bulundu. Cuma namazı düzenlenen protesto gösterilerine İsrail askeri gerçek mermi ve göz yaşartıcı  gazla müdahale de bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ‘’ Kudüs İsrail’in başkenti olacak’’ açıklamasının ardından Batı Şeria’da protesto olayları başladı. Dünya genelinde Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına arşı çıkan milletler Cuma namazında toplanarak ABD ve İsrail’i protesto etti. Bu protestolara İsrail askerleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazlarla müdahalede bulunarak bir çok insanın yaralanmasına sebep oldu. Kızılhaç gösterilerinde İsrail’in uyguladığı güç yüzünden 95 kişinin yaralandığı açıklaması yapıldı. İsrail askerleri tarafından çok sayıda göstericinin de gözaltına alındığı belirtilirken yine İsrail askerlerinin bir Filistinli vatandaşı öldürdüğü de idda edildi.

ABD ve İsrail’i kınayan göstericiler durmadan protestolarına devam ediyor. Bir grup eylemci Filistin bayrakları ile Mescid-i Aksa’nın fotoğraflarını taşıyarak sloganlar atarken İsrail askeri de göstericilere müdahale etmekte durmayacağa benziyor. İsrail askeri El-Halil kentinde bulunan Bab ez- Zaviye ve Kalkiliyye yakınlarında bulunan iki belde ile beraber Nalus yakınlarında ki Kusra’da sokağa çıkan Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gazlarla müdahale etti. Bununla da kalmayıp hem gerçek hem sahte mermiler kullanarak göstericilere ateş açtı. Göz yaşartıcı gaz bombanın etkisi ile çok sayıda Filistinli gösterici boğulma tehlikesi ile karşı karşıya geldi.