HDP’li Garo Paylan France 24 kanalına konuk oldu ve Afrin operasyonuyla ilgili olarak skandal yaratacak sözler kullandı.

 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan TSK tarafından yürütülen Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ örgütlerini etkisiz hale getirmeye yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken terör örgütleri tarafından desteklenen gruplar boş durmuyor. Dün Ermeni örgütlerinin gecesinde konuk olan Fransız Cumhurbaşkanı Macron’a yalvaran gözlerle bakan HDP’li milletvekili Garo Paylan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili skandal ifadeler kullandı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi tarafından Paris’te düzenlenen akşam yemeğine onur konuğu olarak davet edildi ve davete gelen Garo Paylan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Afrin’e yönelik operasyona yönelik konuştu.

 Garo Paylan ’’Afrin operasyonunda sivillerin öldürüldüğünü’’ iddia ederek ‘’ Bir Ermeni olarak büyük korkularım var, çünkü 100 yıl önce aynı şey Ermenilere de yapıldı ve bu ‘Ermeni soykırımı’ ile sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşa hayır diyen herkesi gözaltına alıyor.’’ şeklinde ifadeler kullandı.