ABD de görülen ve yargılandığı 6 suçtan beşinde suçlu bulunan Hakan Atilla, jürinin kararını açıklaması ile birlikte Halk Banktan ilk yorum şöyle geldi.

New York’ta görülen davada yargılandığı 5 suçtan haksız olduğu kararı çıkan eski halk bank müdürü Hakan Atilla ile ilgili kararı jüri üyesi açıkladı bunun üzerine banka yetkililerinden gelen açıklamada yargı sürecinin tam olarak bitmediği hatırlatılarak temyiz dahil tüm hakların kullanılacağı ifade edildi.

Başbakan Yardımcı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ ise’ Jürinin, Atillayı suçlu bulması ve bilahare mahkemenin vereceği karar, Türkiye açısından hukuki bir değer ifade etmez. Başka bir ülke, Türkiye’yi ve Türkiye’nin kurumlarını yargılayamaz bu karar Uluslar arası hukukada aykırıdır.’dedi.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi.’Bankamız Genel Müdür yardımcısı Sn Mehmet hakan Atilla hakkında, ABD görülmekte olan ilk davanın ilk yargılanma safhasında kendisine atfedilen suçların bir kısmı için mahkeme Jürisi tarafından suçlu olduğu yönünde karar verilmiştir. Bundan sonraki süreçte, verilen karar hakkında temyiz dahil tüm yasal yollara müracaat edilmesi imkan dahilinde olup dava ile ilgili hukuki süreç henüz sonlanmamıştır.

Atilla ABD yaptırım yasasını ihlal ederek banka dolandırıcılığı ve komplo da dahil olmak üzere kendisine yöneltilen altı suçlamanın beşinden suçlu bulundu. Atilla’nın cezası 11 Nisanda açıklanacak.