New York’ta tutuklu olarak yargılanan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, davada son durum yerel saatle öğleden sonra ki oturum da ifade vereceğini belitti.

Mehmet Hakan Atilla’nın duruşmanın oturumunda FETÖ mensubu olan firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın çapraz sorgulaması tamamlandı. Ardından öğleden sonra tanık olarak değerlendirilip kürsüye çıkacak olan Hakan Atilla savcılık ve avukatların sorularını yanıtlayacak.  Yargıç Richard Berman’ın bulunduğu davada duruşmanın sabahki bölümü bittikten sonra yargıç Berman’ın sanık avukatlarına öğleden sonra ki yapılacak duruşmanın tanıklarının kim olacağını sordu. Yargıç Berman’ın sorusu üzerine avukatlar Atilla’nın ‘’ kendisine yönelik suçlamalarını cevaplandırmak üzere’’ tanık kürsüsüne çıkacağını belirtti.

 Duruşma öğleden önce ve sonra olmak üzere iki bölümden oluşurken çapraz sorgulaması devam eden Hüseyin Korkmaz’ın 17 Aralık soruşturması ve Türkiye’den kaçarak getirdiği deliller ile ilgili de açıklamalar da bulunuldu. Dün yapılan duruşmada ise Hakan Atilla’nın avukatları müvvakilleirnin davasında tanıklık yapan FETÖ mensubu olan firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın ‘’çalıntı deliller sunması ’’ ve aynı zamanda ‘’ yanlış ifade vermesi ‘’ sebebi ile davanın hükümsüz kılınmasını talep etmişlerdi.

 Savcılık Hüseyin Korkmaz’ın ABD’ye firar ederken yanında getirdiği çalıntı belgeleri tereddütsüz kabul edip delil olarak sunmasının kabul görmeyeceğini vurgularken dilekçede Korkmaz’ın ‘’ Türkiye’de işkenceye maruz kalacağı yönündeki spekülatif ifadeleriyle jüriyi zehirlediğine dikkat çekti. Verilen deliller ve belgeleri tatmin edici bulmayan Yargıç Richard Berman savcılıktan Hüseyin Korkmaz’ın sunduğu delilleri nereden ve nasıl geldiğine dair açıklamalı dilekçe sunmaları talebinde bulundu.