Fransa’da tren kazasında facia yaşandı. Fransa‘nın güneyinde bulunan Perginan bölgesi yakınlarında trenle öğrencileri taşıyan otobüs çarpıştı. Çarpışma sonucu ilk belirlemelerde en az 4 öğrencinin hayatını kaybettiği 7’si öğrencinin de ağır olmak üzere 19 kişinin yaralandığı belirtildi.

 Fransa’da yaşanan tren kazası Peringan kentinde yaşandı. Bir trenle öğrenci servisinin çarpışması sonucu büyük bir facia yaşandı. Servisteki öğrencilerin yaş aralığı 11-15 olduğu bilinirken Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kazada 4 öğrencinin hayatını kaybettiği ve 19 kişinin de yaraklı olarak bölgede ki en yakın hastaneye sevk edildiği belirtildi. Yaralıların 7’sinin durumu kritikken diğer yaralıların durumu ile ilgili bilgi alınamadı.

 Kazanın haber alınmasının ardından bölgeye bir çok sağlık ekipleri ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kendi twitter hesabında yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduğunu belirtirken aileleri için de elinden geleni yapacaklarını söyledi. Hükümetin bu konuda hemen harekete geçtiğini de vurguladı.