Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İkilinin yapmış olduğu görüşmede soçi zirvesi, Afrin’e Zeytin Dalı Harekatı ve Suriye’ de ki gelişmeler hakkında konuşmalar yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, Soçi’de düzenlenen Ulusal Diyalog Kongresi, Zeytin Dalı Harekatı ve idlib dahil olmak üzere Suriye ile ilgili son gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunulan bu görüşmede, iki ülkenin birbirine değindiği konular hakkında da görüşmeler yapıldı.

Cumhur Başkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Ulusal Diyalog Kongresi’ nde yaşanan bazı sorunlara rağmen, elde edilen sonuçların önemli bir kazanım olduğuna önemle dikkat çekti. Anayasa Komitesi kurulması konusunda atılan adımların en önemli sonuç olduğuna işaret eden iki lider, kaydedilen gelişmenin Astana’ nın yanı sıra Cenevre süreci ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2254 Sayılı Kararı açısından da bir katma değer niteliği taşıdığını önemle vurguladı. Gerginliği azaltma bölgesi olan İdlib’ de yaşanan güvenlik sorunlarına değinen iki lider, Türkiye’ nin gözlem noktaları oluşturma sürecine ivme kazandırma konusunda mutabık kaldı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı hakkında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bilgi alışverişinde de bulundu. Karşılıklı anlayış ve iş birliğinin altını çizen iki lider, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projelerine değindiği bu görüşmede, ikili ilişkileri her alanda geliştirme amacıyla teyit etti.