Suriye’de çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Suriye’nin Cerablus ilçesine bombalı saldırı düzenleyen terörist grup 6 kişinin ölümüne yol açtı.

Bilindiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılmış olan Fırat Kalkanı Harekatı’nda Cerablus ilçesi DEAŞ örgütünden kurtarılmıştı. Suriye’nin kuzeyinde bulunan Cerablus ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybederken 15 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre TSİ 14:30 sularında gerçekleşen saldırı polis noktasını hedef aldı. Bombalı saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybederken aralarında çocukların ve kadınların olduğu 15 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı fakat yerel güvenlik kaynakları saldırının terör örgütü PKK/PYD tarafından düzenlendiği ihtimali üzerinde duruyor. Önceki gün de yine Suriye’nin Bab ilçesinde polis merkezine düzenlenen bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 1 sivil hayatını kaybederken 5 sivilinde yaralı olarak hastaneye kaldırıldıkları bilgisi verilmişti.