Fransa Cumhurbaşkanı iddialı konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’ nın ekonomisine ilişkin yaptığı konuşmada, ‘’ Fransa’ yı Avrupa’ nın kalbine geri getireceğiz’’ dedi.

 İsviçre’ nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumunda (WEF) Fransa Cumhurbaşkanı konuştu. Konuşan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’ nın Ekonomik alandaki stratejisiyle ilgili sunum yaptı. ‘’ Burada bulunma nedenim harekete çağrı ‘’ diyen Macron, ekonomik alandaki sıkıntı, işsizlik gibi sorunlara çarenin sınırları kapatma ‘’ olmadığını ve küreselleşmenin çare olacağını dile getirdi. Temiz enerji ve çevreci politikanın ihtiyaç olduğunu söyleyen Fransız Cumhurbaşkanı, bu alanda ilerleyeceğini de konuşmasına ekledi. Macron, ‘ Avrupa başarılı olmadan Fransa’ nın başarısı olmaz. Fransa’ yı Avrupa’ nın tam ortasına getireceğiz. Merkel ile ortak çok çalışmalarımız var . Avrupa Birliği’ nin gelişmek için 10 yıllık bir planını yürütmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

 Macron, ‘ 27 ülke birden anlaşamaz, yeni bir metot geliştirmemiz gerekiyor. İlerlemek isteyenler istemeyenlerce engellenmemeli, kapılar her zaman açık’ dedi. Ekonomik olarak gelişmenin sorunları çözmeye yeterli olmadığını dile getiren Macron, ‘ Dünyadaki sorunların çözümü için ekonomik büyüme yeterli değil ‘ dedi. Sürekli olarak gündemde olan terör sorununun da ekonomik, eğitimsel ve iklim sorununa bağlı olduğunu dile getiren Macron, terörden temizlenen bölgelerin iktisadi sorunlarının yanı sıra eğitim ihtiyacının ve iklim probleminin çözülmemesinin bölgede terörün tekrar oluşmasına sebep olduğunu söyledi.

 Son olarak ülkesi için ‘ Fransa’ da başarısız olmak da yasak , başarmakta…’ sözüyle dikkat çekmekte olan Fransa’ nın Cumhurbaşkanı Macron, kendisinin tam aksine ‘ Risk alma konusunda ilham vermeye önem verdiğini’ dile getirdi