Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor. Harekatın bu gününe kadar toplamda 15 PKK/PYD’li bölge terör örgütlerinden temizlendi. Buna bir yeni daha eklendi ve Ali Bekki köyünde bulunan PKK/PYD’ye ait eğitim kampı ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın bugün itibari ile sekizinci günü. Bugün itibari ile 2’si Skorsky olmak üzere 3 askeri helikopter tam teçhizatlı olarak sınırı geçti. Afrin’in kuzeybatısında bulunan ve terör örgütleri için önemli kamplardan biri olan Ali Bekki köyünde ki eğitim kampı ele geçirilerek Teröristlerden temizlendi. TSK ve ÖSO birlikleri tarafından yapılan ortak bir operasyonla Raco Beldesine bağlı Ali Bekki köyünün yanı sıra aynı belde de bulunan ve 740’ncı nokta olarak belirtilen bölgeyi ve aynı zamanda örgüte ait olan önemli bir eğitim kampı TSK ve ÖSO birlikleri tarafından ele geçirildi. Operasyon bitiminde ise 10’dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi.

TSK’nın yapmış olduğu açıklamada harekatın sekizinci günü itibari ile toplamda 394 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Operasyon kapsamında bugüne kadar Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Karamanlı, Şeyh Abid, Kurni, Bali Köyü ve Mahmud Ubasi köyleri Syria Tel Tepesi erör örgütü PKK/PYD olan gruplardan alınarak bölge temizlendi.