Geçen hafta cinsel taciz iddaları üerine Galler Hükümeti’ndeki görevinden istifa eden ünlü siyasetçi Carl Sargeant evinde ölü bulundu.

Ünlü siyasetçi Carl Sargeant iddalara göre adı bir süredir cinsel taciz suçlamaları arasında yer alıyordu. Carl Sargeant adını temize çıkarılması için büyük çaba göstermişti ve İşçi Partili siyasetçi iddalara göre kabinede ki görevinden de bu sebeple istifa etmişti. Bugün edinilen bilgilere göre polis İşçi Partisi üyesi olan Carl Sargeant’ın hayatını kaybettiği ve ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti. Açıklama yapan polis memuru Carl Sargeant’ın ailesininde tarifsiz bir üzüntü içinde olduğunu belirtti.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn parti üysei olan Carl Sagreant’ın ölümü ile ilgili de büyük sarsıntı ve üzüntülü olduğunu bildirerek kısa bir açıklama yaptı. İngiliz dergisi The Sun gazetesinin manşetinde ise 6 bakanın isminin de cinsel tacizlere karıştığı iddaları ile başlıklar attı. İngiliz Savunma Bakanı Michael Fallon’un 15 yıl önce katıldığı bir yemekte ellerini bir radyo sunucusu olan kadının dizlerine koyduğunu itiraf etmişti. Bu açıklamadan sonra istifasını veren Fallon sunucu Julian Hartley-Brewer’in dizlerine dokunduğunu ama hemen ardından sunucudan özür dilediğini açıkladı.

Yine İngiliz basınının yaptığ diğer bir açıklamada ise eski Galler’den Sorumlu Devlet Bakanı Sthephen Crabb’in 2013’te parlementodaki iş için mülakata gelen bir kadına cinsel içerikli mesajlar yolladığını öne sürmüştü.