ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Savunma Bakanı Jim Mattis ile Katar Dışişleri Bakanı Şayh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Savunma Bakanı Khalid Bin Muhammed Al-Attiyah’ın birlikte katıldığı ABD ve Katar arasında olan üst düzey yapılan toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında basına yapılan açıklamalarda sıcak gelişmeler ile ilgili mesajlar verildi.

 ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Savunma Bakanı Jim Mattis ile Katar Dışişleri Bakanı Şayh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Savunma Bakanı Khalid Bin Muhammed Al-Attiyah’ın birlikte yaptıkları üst düzey toplantı nihai kararla sona erdi. Toplantı katılımcıları görüşmenin bitmesi ardından konuştu.

 ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson konuşmasında ‘’Katar ve diğer körfez ülkeleri arasındaki gerginliğin olumsuz sonuçları oldu. Bu gerginlik müdahil olan ülkelerin yanı sıra ABD’yi de askeri ve ekonomik olarak etkileri. Taraflara olumsuz söylemi düşürmesi ve tansiyonu daha da gerecek tutumlardan kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz.’’ ifadelerini kullandı. ABD Savunma Bakanı Mattis ise Körfez bölgesinde sukunetin sağlanmasının önemini vurguladı ve şu sözleri ekledi : ‘’ Bu bölgede kurulacak bir fikir birliği önemlidir. Birleşik bir Körfez İşbirliği Konseyi terörle mücadele başta olmak üzere bizimde farklı bir çok noktada gücümüzü arttırmamızı sağlar. Özellikle de DEAŞ’ı yenmek önemli ve İran bölgede habis çalışmalarını devam ettiriyor.’’ şeklinde konuştu.