ABD’nin Teksas eyaletinde silahlı bir kişi tarafından kiliseye saldırı düzenlendi. Kilisenin kalabalık oldupğu ve insanların ayin yapmak için en kalabalık günü bekleyen saldırgan 26 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

ABD New York saldırısı ardından yine saldırı için ABD seçilirken bu sferki adres Teksas oldu. Teksas eyaletinin Sutherland Springs bölgesinde ayin düzenleyen kiliseye giren silahlı saldırgan bir anda insanlara kurşun yağdırmaya başladı. Küçük büyük dinlemeden insanlara ateş eden saldırganın öldürdüğü kurbanlarının yaşları 5-72 arasında olduğu duyruldu. Saldırganın 26 kişinin ölümüne ve 20 kişinin de yaralanmasına sebep oldu ve saldırısının ardından kiliseyi hemen terketti.

Vali yaptığı açıklamada saldırının eyalet tarihinde ki en kötü ve en büyük saldırı olduğunu vurgularken ‘’ Bu saldırı bir kilisede , insanların ibadet ettiği bir mekanda düzenlendi ve masum insanlar öldürüldü.’’ dedi.

Saldırganın tamamen siyah giyinmiş olup 11:20’de önce bir benzin istasyonuna ardından ise saldırıyı gerçekleştireceği yere geldiğini açıklayan eyalet yetkilileri saldırganın kiliseye dışardan ateş etmeye başladığını açıkladı. Kurşun geçirmez bir yelek giyen saldırgan daha sonra kilisenin içine girerek ayin yapan innsanları kurşun yağmuruna tuttu. Kendisine müdahale eden bir vatandaşın saldırganın silahını düşürmesini sağladı ve saldırgan ardından hemen kiliseyi terk ederek arabasına bindi ve olay yerinden uzaklaştı. Saldırgan bir süre sonra aracında ölü bulundu.