Geçtiğimiz hafta Süper Lig de Atiker Konyaspor deplasmanındaki maça 11 yabancı futbolcu ile çıkan Galatasaray'a Devlet Bahçeli'den sert tepki geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süper Lig'in 8. haftasında Atiker Konyaspor ile karşılaşan Galatasaray'ın sahaya 11 yabancı futbolcu ile çıkmasını sert bir dille eleştirdi. Basın mensuplarına vermiş olduğu röportajda ilk 11'de yerli oyuncuya forma vermeyen Galatasaray için, "Galatasaray ismini değiştirdin. Böyle takım mı olur?"  ifadesini kullandı.  

Devlet Bahçeli Türkiye'nin 80 milyon nüfusa sahip olan bir ülke olduğunu belirterek ortamda bulunan şahısları işaret ederek, "Şuradan bile bir 11 çıkarırız."  dedi. 

Devlet Bahçeli'nin konu ile alakalı yaptığı yorum şöyle: 

 "Galatasaray ismini değiştirsin. 11 yabancıdan bahsediyorsa Aslan ya da Galatasaray demeyin. Onlar öyle savunuyorlar. Böyle şey olur mu? İsmini değiştirsin. Böyle takım mı olur canım? 80 milyon nüfusu olan ülkede böyle şey olmaz. Şuradan bile bir 11 çıkarırız." İfadelerini kullandı. 

Galatasaray, Atiker Konyaspor maçına 11 yabancı futbolcu ile çıkarak bu alanda bir ilke imza atmıştı. İşte Galatasaray'ın çok konuşulan o ilk 11'i: 

Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Feghouli, Rodrigues, Belhanda, Ndiaye, Fernando, Gomis