Kayseri’de yaşayan 55 yaşındaki Ahmet Oyarkılıçgil’in sahiplendiği dev kangal köpeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 90 santimetre uzunluğundaki kangal, görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde hayatını sürdüren 5 çocuk babası Ahmet Oyarkılıçgil, 2 sene önce sahiplendiği dev Kangal köpeğini Cumhuriyet Meydanı’nda gezintiye çıkardı. Piton adını verdiği 90 santimetre uzunluğu ve 90 kilogram ağırlığındaki Kangal, çevredeki vatandaşların ilgi odağı oldu. 3 yaşındaki Piton’un dev gibi cüssesi karşısında korku yaşayan vatandaşlar, kangalın sakin tavırları karşısında rahatladı. Piton ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler sıraya girdi.

Piton’u ilk gördüğünde çok korktuğu ve şaşırdığını belirten Ahmet Oyarkılıçgil, ‘’Çok sakin ve iyi huylu bir köpektir. Kesinlikle kimseye zarar vermez. İnsanlara alışması için sık sık geziye çıkarıyorum. Başta, herkes korkuyla yaklaşıyor ama zararsız olduğunu anlayınca sevmeye doyamıyorlar’’ diye konuştu.