Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) yapılan açıklamaya göre, kurul toplantısında toplu taşıma ücret tarifesine zam yapıldığı duyuruldu. Zam duyurusunun ardından CHP'den sert tepki geldi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, "kaşıkla verip kepçe ile almaktan hiç vazgeçmediniz" diyerek tepkisini dile getirdi:

AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı ile Kayseri de toplu ulaşıma zam yaparak Kayseri'de halkı bir kez daha kara kış günlerinde sıkıntıya düşürdü. AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi sanırım Genel Başkanlarının topyekun enflasyonla mücadele konuşmasından bir haberler yada ciddiye mi almadılar diye düşünüyorum?

Biz hatırlatalım ne demişti? 
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyonla mücadele topyekun bir inancı ve topyekun bir fedakarlığı gerektirir. Hükümet olarak biz, bu konuda atmaya söz verdiğimiz adımları, birer birer hayata geçiyoruz derken Kayseri Büyükşehir Belediyesi dün suda KDV indirimi yaptık derken, bugün ulaşıma zam yaparak Genel Başkanlarının söylemleri ile ters düşüyorlar ,bu zamdan Genel Başkanınızın haberi var mı? Varsa da enflasyonla mücadele kısmına ne oldu ? Sizin enflasyon ile mücadele anlayışınız  zam yapmak mıdır ?

KAŞIKLA VERİP KEPÇE  İLE ALMAKTAN VAZGEÇMEDİNİZ
Vatandaşımız artık yeni zamla birlikte tam bilet 4.50 TL, indirimli bilet ise 2.25 TL olarak kullanacak, KAŞIKLA VERİP KEPÇE  İLE ALMAKTAN hiç vazgeçmediniz! 
Bu sıkıntılardan kurtulmak için bir kez daha tekrarlıyoruz, etkin çözüm Erken Seçim! Hemen Seçim !