Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Berat Kandili mesajında, mübarek ayların rahmet, bereket ve huzurundan gönüllerin, hanelerin ve tüm İslam âleminin nasiplenmesi temennisinde bulunarak, “Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kâinatı kurtuluşa davet ettiği ve Ramazan-ı Şerif’in müjdelendiği Berat Gecesi'nin, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının habercisi, müminlere af kapılarının açıldığı mübarek bir gece olan Berat Kandili’nin, sevincini ve huzurunu yaşadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç mesajında, “Gerçek manada bir kulluk bilinciyle bu mübarek günlerden istifade etmeliyiz. Mübarek gün ve geceler inanlar için eşsiz bir fırsattır. Müminler olarak bizler ellerin boş çevrilmeyeceği özel günlerde, İslam âlemi ve bütün insanlık için ellerimizi semaya açmalıyız. Huzur ve sağlığa tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu zamanlardan geçiyoruz ve bu güzellikler için dua ve niyazda bulunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Büyükkılıç mesajını şöyle sürdürdü:

“Millet olarak gösterdiğimiz, en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini şehrimizde de yaşıyoruz hamdolsun. Ülkemizin, şehrimizin, İslam âleminin birlik, beraberlik ve dayanışmasının daha da güçlenerek artmasını diliyorum. Rahmet-i Rahmanın kâinatı kapladığı bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert, sıkıntı, musibet ve hastalıklardan uzak olmasını diliyor, Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış olarak girebilmeyi temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle feyz ve rahmet dolu aylara bir kez daha kavuşturan Cenab-ı Allah’a hamdolsun. Başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam âleminin Berat Gecesi'ni tebrik ediyorum.”