Bugün büyük derbinin olduğu Galatasaray ve Fenetbahçe takımları arasında oynanacak oyunda bütün taraftarlar stadyuma akın etmeye başladı. Uyarıları dikkate almayan Fenerbahçe taraftarı ise stadyum yerine karakola gittiler.

 Türk Telekom Stadyumu halk otobüsünün camlarınıı kıran taraftar Emniyet Genel Müdürlüğü’nde doluğu aldılar. Sarı-lacivert taraftarı için gönderilen 35 otobüs Türk Telekom Stadyummuna giderken zor anlar yaşadı. Sarı-laciverli taraftarlar otobüse binerken Passoling kart ve bilet kontrolü yapıldı. Kartı ve bileti olmayan taraftarlar otobüse alınmazken kargaşa yaşandı. Ülker Stadyum’dan hareket eden sarı –lacivertli taraftarla 35 dolu otobüs halinde Türk Telekom Stadyumu’na getirildi. Güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınsa da taraftarların heycanlarını kontrol etmekte zorlandılar. Taraftarlar daha önceden yapılan uyarıları dikkate almayarak otobüslerin camlarını kırdılar. Fenerbahçe Klubü tarafından yapılan uyarıda ‘’ Otobüslerde oluşabilecek herhangi bir maddi hasar durumunda sorumlularına işlem yapılacaktır. Emniyet birimleri hasarın sorumlularını derhal tespit edecek ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca kendilerine işlem yapılacaktır. ’’ dense de tarafta hiçbir uyarıyı dikkate almayarak halk otobüsünün camlarını kırdılar.

 Tüm dünyada yapılan her spor dalında dostluk ve kardeşliğin kazanması ümit edilse de maalesef bu tür tatsızlıkların önüne hale geçilemedi. Kazanan tarafın her zaman dosluk olması gerekirken hep bir izdiham hep bir arbede yaşanması insanları spordan soğutmaya başladı.