Esad rejiminden Halep’e hava saldırısında bulunuldu. Suriye’nin Halep kentinde Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu 5 sivil hayatını kaybetti.

Esad rejimine bağlı olan Suriye’den Halep’e büyük hava saldırısı düzenlendi. Hava saldırısının nedeni hala açıklanmazken olayda beş sivil hayatını kaybetti. Hava saldırısı Halep’in köylerinde büyük tahribata neden oldu. Beş kişi saldırı yüzünden hayatını kaybederken yaralananların sayısı net bilinmiyor. Yaralı sayısının çok olduğu fakat tam rakamın kaç kişiden oluştuğu belli değil.

Saldırının etkisiyle tahribata uğrayan en önemli köyler ise Masherfa ve Jezraya oldu. Bu köylerde yaralananlar çevre hastanelere acil ambulansla kaldırıldı fakat sağlık durumları hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Diğer yandan arama kurtarma ekipleri tarafından kayıp kişiler için çalışma başlatıldı. Saldırı nedeni ile yıkılan enkazın altında kalanları kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Diğer yandan Esad rejimine ve Rusya’ya ait olan savaş uçaklarının sabah erken saatlerde havalanarak bu köyler üzerinde sürekli uçuşta olduğu belirtildi.