Yapılan yazılı açıklamada Bekir Okay Kiracıoğlu;

"Kayseri OSB’nin çok kıymetli sanayicileri ve değerli Kayseri kamuoyu;

Kayseri OSB’nin 12 Kasım 2021 tarihinde yapılacak olan ve bir Mali Genel Kurul ötesinde sanayicimizin hak ve hukukunun oylanacağı toplantımız öncesinde önemli bir gelişme yaşanmıştır.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Şehremini Sayın Memduh Büyükkılıç başkanlığında katılımcıları kamuoyu tarafından yakınen tanınan bu toplantıya ilişkin bazı spekülatif açıklamalar olduğu gerçeğinden hareketle Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platform olarak açıklama yapılması zaruri bulunmuştur.

Öncelikle, uzaklaştırılan başkan Tahir Nursaçan tarafından paylaşılan yorumlar, her zaman yaptığı gibi sanayicimizi etki altına almak, olanları farklı göstermeye yönelik beyhude bir çabadır.Söz konusu toplantıda; muhatap olduğumuz kişi ve başkanların orada oldukları tarafımızca o ana kadar bilinmemektedir. Kanaatimizce toplantıda olması gereken isimlerden biri olan mevcut OSB Başkanı Murat Yibur’un olmaması üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir konu olduğu kanaatindeyiz.

Sayın uzaklaştırılan başkan Nursaçan, mevcut OSB Başkanı Yibur’un katılmadığı bir toplantıda bulunmuş, bu konuda ufacık bir itirazda ve söylemde bile bulunmamıştır. Nursaçan’ın bu durumu o toplantıdaki herkesçe malum olmasına rağmen Sn Murat Yibur’un toplantıda yer almamasını “nalıncı keseri” gibi kendisine yontmaya çalışması ve bunu sosyal medyada şova çevirmek istemesi sanayicimize ve sehrimize karşı en basit tabirle “ayıp ve ihanettir.

Yine bu toplantıya katılmış ve büyüksehir belediye başkanımız tarafından toplantıya davet edilmiş kişilere de sanayiciyi temsil etmiyor demek bir “zul”dür. Bizler ve bizler gibi düşünenler zaten temsilci değil sanayicinin kendisidir.

Toplantıda 12 Kasım’da yapılacak genel kurul un nasıl daha güvenli ve olaysız bir şekilde yapılması dışında hiçbir konu konuşulmamıştır. Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platform olarak, Sanayicimizin kör kuruşunun hesabından başka kimseyle konuşulacak bir konumuz veya pazarlığımız olmamıştır, olmayacaktır" ifadesinde bulundu.