Ataman: "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı BÜYÜKKILIÇ, 13 milyon 326 Bin Euro’luk  yerli ve milli 6 adet tramvay alımına yönelik anlaşmanın yapıldığını  imza töreninde açıkladı. Öncelikle şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Ancak sayın başkana sormak isterim, yerli ve milli üretim ise neden EURO ile anlaşma yaptınız.

Türk Parasını Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikle Vatandaşlara Döviz ile alış ve satış sözleşmesi yapmayı yasaklıyorsunuz ki, son derece de doğru bir karar. Yaptığınız kanun değişikliğinde, ” İş makineleri dâhil taşıt satış sözleşmeleri bölümü şöyle; “ Türkiye’de yerleşik kişilerin; kendi aralarında akdedecekleri, iş makineleri dâhil taşıt satış sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramazlar.”

Vatandaş için yaptığınız bu değişikliğe neden kamu da uygulamıyorsunuz, geçiş garantili yollar, köprüler, hastaneler, havaalanlarında ödemeler neden döviz cinsinden, neden yerli ve milli dediğiniz tramvayları Türk Lirası olarak almıyorsunuz…

Yoksa Türk Lirası tedavülden kalktı da haberimiz mi yok?...