Kayseri’de 12 yıl sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan 16 yaşındaki Filiz Karadavut’u öldürdüğü iddiası ile tutuklu yargılanan eniştesi Umut Çakırer’e verilen ömür boyu hapis cezası onandı. Umut Çakırer’in temyiz başvurusu reddedildi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından 12 yıl sonra yeniden açılan Filiz Karadavut dosyası karar bağlandı. 17 Eylül 2006 tarihinde Kocasinan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evinden ayrılan ve 12 yıl boyunca bir daha haber alınamayan Filiz Karadavut’un cinayete kurban gittiği açığa çıktı. Emniyet güçleri, Filiz Karadavut’un son olarak 19 Eylül 2006 tarihinde ablası Çiğdem Çakırer ve eniştesi Umut Çakırer’in evinde görüldüğünü tespit etti. 6 ay boyunca Umut Çakırer’ teknik takibe alan polis ekipleri, şahsı gözaltına aldı. Umut Çakırer, polis sorgusunda baldızı 16 yaşındaki Filiz Karadavut’u iple boğmak suretiyle öldürdüğünü itiraf etti. Filiz Karadavut’un cesedini Yuvalı Mahallesi’nde bulunan mağaraya gömdüğünü söyledi. Polis ekipleri, Umut Çakırer’in verdiği adreste kazı çalışması yürüttüğü fakat cesede ulaşamadı.

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Umut Çakırer’ hakkında ‘’çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’’ ve ‘’hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’’ suçlamalarıyla dava açıldı. Tutuklu yargılanan Umut Çakırer hakkında 11 Şubat 2019 tarihinde ömür boyu hapis cezası verildi. Umut Çakırer’in avukatı kararı temyize götürmek için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi’ne başvuruda bulundu. Mahkeme tarafından temyiz başvurusu, kararın usule ve esasa ilişkin hukuka aykırı olmadığı gerekçesi ile reddedildi. İsnaf başvurusu esastan reddedildiği için sanık Umut Çakırer’e verilen ömür boyu hapis cezası da onaylanmış oldu. Umut Çakırer, 16 yaşındaki baldızı Filiz Karadavut’u öldürdüğü suçlaması ile ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.