MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy tarafından Hes Kablo Kayserispor ''Görevi Kötüye Kullanma ve Zimmete Para Geçirme'' suçlamalarıyla mahkemeye verildi. Ersoy'un Kayserispor'u mahkemeye vermesi taraftarı ikiye böldü.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor eski başkanı Erol Bedir ve yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. ''Kayseri Spor Kulübü Derneğini zarara uğratma, Dernekler Kanununa muhalefet, Zimmete para geçirme ve Görevi kötüye kullanma'' suçlamalarında bulunan Baki Ersoy, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Baki Ersoy'un avukatı tarafından Başsavcılığa sunulan dilekçede Erol Bedir ve yönetimine ağır ithamlarda bulunuldu. 2017-2019 yılları arasında Kayserispor'un borcunun 76 milyon lira olduğu belirtilen dilekçe, 2019 yılında seçilen Berna Gözbaşı ve yönetiminin kulüb borcunu 400 milyon TL olarak açıkladığına dikkat çekildi. Erol Bedir ve yönetimin 324 milyon lira borç yaptığı, kulübün gelirlerinin kayıtlara geçirilmediği iddia edildi. Menejerlik ve Danışmanlık Sözleşmeleriyle ilgili şüpheli ve zarara neden olan kayıtların bulunduğu suçlaması yapıldı. 

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kayserispor'un sahipsiz olmadığını söyledi. Erol Bedir ve yönetiminin yaptıklarının hesabını vereceğini belirten Baki Ersoy, sarı kırmızılı taraftara da birlik mesajı verdi. Öte yandan Kayserispor'un yeni Başkanı Berna Gözbaşı ve yönetiminden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Berna Gözbaşı'da, Erol Bedir'in yönetim kadrosunda yer alıyordu.