Ticaret Bakanı Mehmet Muş, getirilecek düzenleme ile şirketler, galeriler ve araç kiralama şirketlerinin ilk tescilden itibaren 6 ay geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacaklarını duyurdu. Muş ayrıca satış için 6 bin kilometre sınırlaması getirileceğini de açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri’de düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’ne katıldı. Konuşmasında ikinci el otomotiv piyasası için hazırlanan yeni düzenlemelere ilişkin bilgi veren Muş şunları söyledi:

“Hazırlıklarımızı bitirdik. Sıfır araçlar ya şirketlere ya galerilere ya da kiralama şirketlerine gidiyor. Bayilerin satış rakamları, kâr marjları belli. Piyasada ‘2. el sıfır’ şeklinde ilanlar var. Alınıyor ve üzerine kâr konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen yükselme oluyor.

İlk tescilden 6 ay geçmeden ve araç 6 bin kilometreyi geçmeden satışa kısıtlama getirilecek. Bununla birlikte fiyatların üzerinde baskı oluşturulmasının önüne geçebileceğini düşünüyoruz. Böylece erişim problemi yaşayan vatandaşın da otomobile daha kolay erişim sağlayacağını düşünüyoruz.