Kayseri'de polisler tarafından FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında tutuklanan, çıktığı mahkemede serbest bırakılan ve yine FETÖ adı altında toplantı yapmaya devam ettikleri iddia edilen ve yapılan operasyon ile birlikte yakalanan 12 FETÖ üyesi sanıklar gözaltına altındılar. 12 sanığında yargılandığı bu dava ise yarın sonuçlanacak. 

6 Eylülde yaptığı baskında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri FETÖ/PYD souşturmaları kapsamında 10 kişiyi gözaltına almışlardı.Daha sonra mahkemeler tarafından serbest bırakılan 10 sanık yeniden bir araya gelip Kazım Karabekir Mahallesinde bir bağ evinde toplantı yaparlarken polisler tarafından yapılan baskında yakalandılar.

Türkiye genelinde ise mahkemeler tarafından serbest bırakıldıktan sonra, toplantı yapmaya devam eden ve akıllanmayan sanıklara yapılan operasyon sonrası yakalanmaları ilk oldu. Operasyonda İhraç öğretmen F.S.E. 2 ay 25 gün, Memur E.M.B. 2 ay 17 gün, Belediye İşçisi Ö.F. 10 ay 18 gün, İş Adamı M.Z.G., 10 ay 20 gün, Esnaf M.G. 2 ay 24 gün, işçi M.S.  4 ay 16 gün, Öğretmen A.K.  8 ay 18 gün, İş Adamı M.A. 3 ay 23 gün, Öğretmen Ş.M.  4 ay 15 gün ve Öğretmen M.Ö. 5 ay 7 gün cezaevinde tutuklandıktan sonra mahkemece tahliye oldular ve daha sonra yakalandılar. Daha önce yapılan operasyonlarda yakalanan 10 kişinin yanında ayrıca 2 farklı kişi daha yakalandı. İhraç öğretmen A.V. ve eski itfaiyeci T.B.’nin de yakalanması ile gözaltına alınan şahısların sayısı 12 oldu. Gözaltına alınan 12 şüphelinin hepside Emniyette yapılan sorgularının ardından Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçtiler. 

Yakalanan şüpheliler doktor kontrollerinin ardından Adliye'ye sevk edildiler.12 şüpheliden A.K., F.S.E., M.S., M.Z.G., M.A., M.G., Ö.F., Ş.M. tutuklandılar , şüpheliler E.M.B., A.V., M.Ö., T.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. 11 Aralık 2018’de görülen davada tutuklu sanıklar hakkında ev hapsi kararı verildi. Bir sonraki celse 2 Mayıs 2019’da sanıkların ev hapsi kararı kaldırıldı.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı celsesi ise yarın görülecek.

Savcı önceki celsede vermiş olduğu mütalaasında tüm sanıklar hakkında TCK 314/2 maddesi gereğince 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olma' suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Tüm sanıklar yarın yine son kez savunmalarını yapacaklar. Sanıkların ve avukatların olanlar karşısında esasa ilişkin savunmalarının ardından mahkeme heyetinin kararını açıklaması bekleniyor.