İşsizlik sorununa da dikkat çeken Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yetişmiş ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, teknikerler ve veterinerlerin istihdamlarının arttırılması gerektiğini söyledi.

 İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Türkiye'de iflas etmek üzere olan tarım ve hayvancılığı kurtarmak, güvenli gıdaya ulaşabilmek için nitelikli ve yetişmiş ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, teknikerler ve veterinerlerin istihdamları arttırılmalıdır. Bu bölümler her yıl binlerce mezun vermektedir ancak ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, ziraat teknikerleri ve veterinerler işsizlik yüzünden mesleklerini yapamamaktadır. Tarım Bakanlığına son on yılda atanan veteriner sayısı 900, 2020 yılından beri kamuya atanan ziraat mühendisi sayısı 670, gıda mühendisi sayısı ise sadece 145’tir. Yani bu bölümlerden mezun olan yetişmiş beyin gücü ya diplomalı işsiz kervanına katılmakta ya da asgari ücretle meslekleri dışında çalışmaktadır. AKP mevcut üniversitelerin imkânlarını ve eğitim kalitesini arttırmak yerine işsizliği gizlemek amacıyla her yere üniversite açmıştır. Sonuç olarak tarımı hor gören, yarını zor görür. AKP tarımı hor görmektedir. Bu yüzden yarını da göremeyecektir” diye konuştu.

ÖNLEM ALINMAZSA ZAM ÜSTÜNE ZAM GELMEYE DEVAM EDECEK!

“Türkiye’de tarım artık millî bir sorun hâline gelmiştir. Eğer bu sorunu çözemezsek son bir yılda yüzde 150’nin üzerinde artış gösteren gıda enflasyonu daha çok artacak, gıdaya zam üstüne zam gelmeye devam edecek, gıdaya ulaşmak çok daha zor hâle gelecektir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Kırsal bölgeler tamamen boşalacak, kentlerde göçe bağlı konut, işsizlik gibi sorunlar daha da büyüyecektir. Bu yüzden tarımda artık millî, akılcı ve sürekli bir politika izlenmelidir, çiftçiler daha fazla bütçeyle desteklenmelidir, bu destekler doğrudan çiftçiye verilmelidir, girdi maliyetleri azaltılıp çiftçinin kârı arttırılmalıdır” dedi.