AKP kendisinden önceki 57 hükümetin 4 katını harcamıştır” diyen Milletvekili Ataş, “Miras yediler gibi Cumhuriyetimizin birikimi yerli ve milli tüm kaynaklarımızı sattınız. Satmadığınız bir Türk vatandaşlığı kalmıştı onu da sattınız. İhale Kanunu’nda 200’e yakın değişiklik yapıp devletin yapacağı yatırımları adrese teslim ihalelerle 5’li çetelere verdiniz” diye konuştu. İktidarın ucube hükümet sistemini getirirken ‘Ekonomi şahlanacak’ diye milleti aldattığını belirten Ataş, “Türk lirasını değer kaybında dünya 1’incisi yaptılar” diye konuştu. Ataş, ayrıca iktidara seslenerek, Gözünüzü hırs bürüdü, lükse alıştınız, sefaya dalıp milleti unuttunuz. Halktan koptunuz, kuş sütünün eksik olmadığı sofralarda iftar yaparken yatağa aç giren çocukları unuttunuz. Şimdi ‘Son defa’ diyorsunuz, millet ise ‘Veda’ diyor çünkü siz vatandaşı unuttunuz, vatandaş da sizi sandıkta unutacaktır” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde parti grubu adına söz aldı. Konuşmasında ekonomik tablo hakkında dikkat çeken ifadeler kullanan Ataş, “AKP’nin hazırladığı bütçede 2023 yılı bütçe gelirlerinin yüzde 84’ü vatandaşın cebinden vergi olarak çıkacak. İktidar sözcülerinin ‘diriliş destanı’ dediği bu bütçedeki devasa vergi yükü AKP’nin vatandaşa yüzüncü yıl hediyesidir. Milletin sırtına yüklenen faiz lobilerini sevindiren, bütçedeki 566 milyar lira faiz ödemesi, ‘faiz haram, Nas var’ diyenlerin milletimize verdiği bir diğer yüzüncü yıl hediyesidir” ifadelerini kullandı.

BU UCUBE HÜKÜMET SİSTEMİNİ GETİRİRKEN ‘EKONOMİ ŞAHLANACAK’ DİYE MİLLETİ ALDATTILAR. TÜRK LİRASINI DEĞER KAYBINDA DÜNYA 1’İNCİSİ YAPTILAR

“Vatandaştan tamamen kopmuş; faizden, hazine garantilerinden, yandaşlardan, vergilerden millete yer kalmamış bu bütçe ucube partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin 5’inci bütçesidir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bütün yetkilerin tek adamda toplandığı ucube partili Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin her bütçesinde şunu net bir şekilde görüyoruz: Yönetemiyorlar; her bütçede millet daha da fakirleşiyor, yandaşlar ise daha da zenginleşiyor. Hatırlayın, bu ucube hükümet sistemini getirirken ‘Ekonomi şahlanacak’ diye milleti aldattılar. Dört buçuk yıl geride kaldı; dolar 4,60 liraydı, bugün 18,60 lira oldu, tam 14 lira arttı; euro 5,30 liraydı, bugün 19,80 oldu, tam 14,5 lira arttı. ‘Ekonomi şahlanacak’ deyip Türk lirasını değer kaybında dünya 1’incisi yaptılar. Üstelik gözleri ışık saçan Hazine ve Maliye Bakanı dün ‘Türk lirasının değerini en alt seviyeye düşürdük’ diye övündü” dedi.

DÜNYA ENFLASYON LİGİNDE TÜRKİYE’Yİ 1’İNCİLİK KOLTUĞUNA OTURTTULAR. EVET, YAPARSA BUNU ANCAK AKP YAPAR!

İktidarın “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçince enflasyonu yüzde 5’e düşüreceğiz” şeklinde vatandaşı aldattığını da hatırlatan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “AKP, kişi başına millî gelir sıralamasında Türkiye’yi 81’incilikle tarihî dip noktaya düşürdü. Cumhuriyet tarihinde ilk kez millî geliri yedi yıl üst üste düşürme başarısını gösterdi. Evet, yaparsa bunu ancak AK Parti yapar!” dedi.

YILLARDIR 2023’TE HER ŞEY FARKLI OLACAK DİYEREK MİLLETİ KANDIRDINIZ. ŞİMDİ, 2023’TEN UMUT KESİP 2053’E VE 2071’E VAAT VERİYORSUNUZ

İYİ Parti Milletvekili Ataş, konuşmasında şunları söyledi: Tek adam rejimine geçildiği gün yıllık enflasyon yüzde 15,39’du; bugün TÜİK’e göre yüzde 84,39; gerçek ise 170,7’dir. Yüzde 5 deyip bu millete yüzde 170’leri gösterdiler, enflasyondan bir canavar yaratıp milleti de önüne attılar. Dünya enflasyon liginde Türkiye’yi 1’incilik koltuğuna oturttular. Bu millete ne sözü verdiniz, hatırlıyor musunuz? Ben hatırlatayım: ‘2023 yılında yıllık gayrisafi yurt içi hasılayı 2 trilyon dolara çıkaracağız. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz. Kişi başına düşen millî geliri 25 bin doların üzerine çıkaracağız. Yaparsa bunu AKP yapar’ dediniz. 2023’e kaldı on altı gün, seçime kaldı altı ay. Peki, ne yaptınız? Hemen söyleyeyim: “2 trilyon dolar olacak.” dediğiniz gayrisafi yurt içi hasıla 2021 yılında 800 milyon dolar, bugün, yani yılın ilk 3 çeyreğinde sadece 640 milyon dolar oldu. Tebrikler, söz verdiğinizin yarısına bile ulaşamadınız. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine girmek de hayal oldu. 2000 yılında 16’ncı büyük ekonomi olan ülkemizi ilk 20’nin dahi dışına çıkardınız, tebrikler. 2011 yılı seçim beyannamenizde “2023 yılında kişi başına millî gelir 25 bin dolar olacak.” dediniz. Baktınız olmayacak, hedefi 20 bin dolara indirdiniz, bugün ise 9 bin dolara düştü, tebrikler. Kişi başına millî gelir sıralamasında Türkiye’yi 81’incilikle tarihî dip noktaya düşürdünüz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez millî geliri yedi yıl üst üste düşürme başarısını gösterdiniz. Doğru söylüyorsunuz, bunu yapsa yapsa ancak AK Parti yapardı. Yıllardır 2023’te her şey farklı olacak diyerek milleti kandırdınız. Şimdi, 2023’ten umut kesip 2053’e ve 2071’e vaat veriyorsunuz.

AKP, 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ UÇURUMUN KENARINDA, İFLASIN EŞİĞİNDE BİR ÜLKE HÂLİNE GETİRMİŞTİR! BORÇ STOKU ÜÇ YILDA 3 KAT ARTARAK BUGÜN 3,8 TRİLYON LİRAYA ÇIKMIŞTIR              

Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına yakışmayan bir bütçeyle karşı karşıya olunduğunu dile getiren Milletvekili Ataş, “AKP, 100’üncü yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni uçurumun kenarında, iflasın eşiğinde bir ülke hâline getirmiştir. 2019 yılında 1,3 trilyon lira olan borç stoku üç yılda 3 kat artarak bugün 3,8 trilyon liraya çıkmıştır. Bu borç 85 milyon vatandaşımıza Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100’üncü yıl hediyesidir, hayırlı olsun. Bu yıl 1,25 trilyon lira olarak öngörülen vergi geliri, 2023 yılı bütçesinde 3,8 trilyon liraya çıkmıştır. Yani 2023 yılı bütçe gelirlerinin yüzde 84’ü vatandaşın cebinden vergi olarak çıkacaktır. İktidar sözcülerinin “diriliş destanı” dediği bu bütçedeki devasa vergi yükü, AKP’nin vatandaşa 100’üncü yıl hediyesidir, hayırlı olsun. Milletin sırtına yüklenen, faiz lobilerini sevindiren bütçedeki 566 milyar liralık faiz ödemesi ‘Faiz haram!’ ‘Nas var!’ diyenlerin milletimize verdiği bir diğer 100’üncü yıl hediyesidir, hayırlı olsun. 2022 yılının başında 51,8 milyar dolar olarak hedeflenen dış ticaret açığı, ilk on bir ayda 100 milyar dolar sınırına dayanmıştır. Türkiye’nin gelecek bir yılda dış borç geri ödemeleri ve cari açık finansmanı için en az 216 milyar dolarlık dış kaynağa ihtiyacı vardır. ‘Yüksek kur düşük faizle ihracatta rekorlar kıracağız’ diyenlerin, saçma ekonomi modeli mimarlarının, diplomasız ekonomistlerin bu millete 100’üncü yıl hediyesi işte budur” diye konuştu.

AKP, 20 YILLIK İKTİDARI BOYUNCA, KENDİSİNDEN ÖNCEKİ 57 HÜKÜMETİN 79 YILDA HARCADIĞI PARANIN TAM 4 KATINI HARCADI!

AKP’nin yirmi yıllık iktidarı boyunca, kendisinden önceki 57 Hükümetin 79 yılda harcadığı paranın tam 4 katını harcadığına vurgu yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, geriye de kocaman bir enkaz bıraktığını söyledi.

İŞTE AKP’NİN VİZYONU: SİZ BU VİZYONLA 2023’TE DE EL ARABASIYLA SEBZE, MEYVE SATARSINIZ

Milletvekili Dursun Ataş, “AKP iktidarı boyunca Türkiye’nin en büyük şirketlerini, fabrikalarını, otellerini, limanlarını, enerji üretim tesislerini, elektrik ile doğal gaz dağıtım şirketlerini ve arazilerini yerli ve yabancı özel şirketlere satmıştır. 2002 yılından bu yana satılan 273 kuruluşun 268’inde bugün kamu payı bulunmamaktadır. ‘Devlet ticaret yapmaz’ diyerek en stratejik fabrikaları, devasa işletmeleri satıp tanzim satış çadırlarında domates, biber sattınız, bakkal kooperatiflerin açılışlarını yaptınız. İşte size AKP’nin 2023 yılı vizyonu, işte size AKP’nin Türkiye Yüzyılı. Siz bu vizyonla 2023’te de el arabasıyla sebze, meyve satarsınız” ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİ SATTINIZ! SATMADIĞINIZ BİR TÜRK VATANDAŞLIĞI KALMIŞTI, ONU DA SATTINIZ

 AKP iktidarının “Satacağız, her şeyi satacağız; kâr edeni de satacağız, zarar edeni de satacağız” diyerek, mirasyediler gibi, cumhuriyetimizin birikimi yerli ve millî tüm kaynakları sattığını dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Satmadığınız bir Türk vatandaşlığı kalmıştı, onu da sattınız. İhale Kanunu’nda 200’e yakın değişiklik yapıp devletin yapacağı yatırımları adrese teslim ihalelerle 5’li çetelere verdiniz; yetmedi, bu projeleri yapsınlar diye devlet banklarından kredi verdiniz; o da yetmedi, hazine garantisi vererek ülkenin geleceğini ipotek ettiniz. Yandaşlarınız için 102 milyar lira garanti ödemesini bu bütçeyle milletin sırtına yüklediniz; yetmedi, 5’li çetenize son on yılda tam 128 kez vergi indirimi yaptınız, doğmamış çocukları bile borçlandırdınız. Soruyorum size: Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?” dedi.

BİR YANDA VAKIFLARIN TORPİLLİ LİSTELERİNDEKİ CEMAATİN ÇOCUKLARI, DİĞER YANDA HER MÜLAKATTA ELENEN KİMSESİZ ANADOLU ÇOCUKLARI

AKP iktidarı ile vatandaşların  mağdur edildiğini kaydeden İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, bu konuda çarpıcı örnekleri de Meclis’te sıraladı.  Ataş, şunları söyledi: AKP’nin 20 yıllık iktidarının sonucu kısaca şudur: Bir tarafta iktidarınızda zenginliğine zenginlik katan yandaşlar, diğer tarafta borcunu ödeyemediği için bu kış aylarında doğal gazı kesilen 40 bin vatandaş. Bir yanda sarayda saltanat süren siz, diğer yanda sokakta yaşayan 70 bin evsiz. Bir tarafta 3-5 maaşlı danışmanlar, diğer tarafta 3.500 lirayla geçinmeye çalışan emekliler. Bir tarafta bilmem kaç kurumdan asgari ücretin 60 katı maaş alanlar, diğer tarafta 5.500 lirayla ev geçindirmeye çalışan asgari ücretliler. Bir yanda vakıfların torpilli listelerindeki cemaatin çocukları, diğer yanda her mülakatta elenen kimsesiz Anadolu çocukları. Bir taraftan bütçeden 566 milyar lirayı kapan faiz lobileri, diğer tarafta 26 milyar lirayı bile çok gördüğünüz EYT’liler. Bir yanda günde 18 milyon harcayan saray ahalisi, diğer yanda evine ekmek götüremediği için intihar edenler.

GÖZÜNÜZÜ HIRS BÜRÜDÜ, LÜKSE ALIŞTINIZ, SEFAYA DALIP MİLLETİ UNUTTUNUZ. HALKTAN KOPTUNUZ, KUŞ SÜTÜNÜN EKSİK OLMADIĞI SOFRALARDA İFTAR YAPARKEN YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLARI UNUTTUNUZ

Konuşmasında AKP iktidarına seslenen ve “Soruyorum size Vicdanınızı nerede unuttunuz?” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Nereden geldiğinizi ne çabuk unuttunuz? Dünün ezilenleriydiniz, bugünün zalimleri mi oldunuz? Bu millet size güvenmişti; gözünüzü hırs bürüdü, lükse alıştınız, sefaya dalıp milleti unuttunuz. Halktan koptunuz, kuş sütünün eksik olmadığı sofralarda iftar yaparken yatağa aç giren çocukları unuttunuz. ‘Kimsesizlerin kimsesiyiz’ diyerek geldiniz, yandaşın hamisi olup vatandaşı unuttunuz. Şimdi, çıkıp ‘Seçime kadar her haneyi 2 kez ziyaret edeceğiz’ diyorsunuz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tüm ülkeyi il il, ilçe ilçe 2 kez gezip vatandaşı dinlerken siz neredeydiniz? Vatandaş şimdi mi geldi aklınıza? Boşuna gitmeyin çünkü çalacağınız kapıların ardında sizin eseriniz olan boş buzdolaplarıyla, ödenemeyip biriken faturalarla, işsiz oturan gençlerle karşılaşacaksınız. Şimdi ‘Son defa’ diyorsunuz, millet ise ‘Veda’ diyor çünkü siz vatandaşı unuttunuz, vatandaş da sizi sandıkta unutacaktır” diye konuştu.