Çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı olmak adına bu yıl “Doğa” temasıyla sinemaseverleri bir araya getiriyor. 13-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalin gösterim ve etkinlikleri ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Timuçin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Altın Koza Genel Müdürü Hüseyin Orhan katıldı.

TÜRK SİNEMASI’NA DESTEK VERMEYE DEVAM

Festival tanıtım filmi ve yarışma film jeneriklerinin gösterildiği toplantıda konuşan Başkan Zeydan Karalar, “Ülkemizde çekilen filmlere konu, mekan ve insan kaynağı ile hem ev sahipliği yapan hem de film endüstrisinin ülkemizdeki gelişiminde tarihten günümüze söz sahibi olmuş Adana’mızın bu eşsiz envanterinin tanınmasında önemli katkıları olan Altın Koza Film Festivali’nin bu yıl 28’incisini gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Pandemi koşularında tüm gerekli önlemleri alarak ara vermeden düzenlemenin, Türk Sineması’nın güçlenmesi için harcadığımız çabayı sürdürmenin gayreti içindeyiz” dedi.

BELGESELLER FEDA OLSUN

Başkan Zeydan Karalar’ın ardından söz alan Menderes Samancılar, “Bu yıl bir yanımızda hüzün var. Pandemiden dolayı da kayıplarımıza üzülüyoruz. Her şeye rağmen hüzünlerimizi saklı tutarak, şiir gibi bir festival yapmak istiyoruz ve öyle yapacağız. Jüri Özel Ödülümüzün ismi ‘Kadir Beycioğlu Jüri Özel Ödülü’ olacak. Nebil Özgentürk de Adana’da geçen yıllarına değinerek, “Hazırladığım bütün belgeseller Adana ve Altın Koza Film Festivali’ne feda olsun. Zeydan Başkan, festivalde işi; sinemayı iyi bildiğine inandığı bizlere teslim ederek, sanata ve sanatçıya verdiği önemi, saygıyı gösterdi. Bizleri çalışmalarımızda özgür bıraktı. Yılmaz Güney’e ve bütün sinemacılara layık bir festival yapmak istiyoruz. Son alarak Kadir Beycioğlu ve Ferhan Şensoy’u kaybettik. Onları da saygıyla anıyoruz.”