Suriye Afrin bölgesinde bulunan terör örgütlerinin temizlenme çalışması için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ederken PKK’ya yapılan ağır darbeler de sürüyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin atış desteği ile Dunballı köyünü teröristlerden temizleyen Muntasır Billah Tümeni teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardından köyde yaptığı arama faaliyetleri sırasında PKK’nın Afrin’de bulunan şeker karaborsasını yönettiği depolardan birine ulaşıldı. Depolarda tutulan karaborsa şekerlerin Afrin bölge halkına çok pahalı fiyatlarla satıldığı ve bu sayede gelir elde ettikleri öğrenildi.

Arama faaliyetlerini devam ettiren Türkmen askerleri toplamda 300 ton şeker ele geçirdiler. Toplatılan şekerler ise Afrin’de ve ilçelerinde bulunan bölge haklına dağıtılacağını bildirildi.

Muntasır Billah Tümeni Firas Paşa ‘’ Türk Hava Kuvvetlerinin atış desteği yardımı ile Dunballı köyünü özgürleştirdik. Aramada PKK/YPG’ye ait bir depo bulduk ve içerisinden 300 ton toz şeker bulduk. Terör örgütü bu şekerleri bunun gibi bir çok depolara yığarak Afrin halkına fahiş fiyatlardan satıyordu. Biz bu şekerleri gerçek sahibine yani Afrin halkına dağıtmaya karar verdik. İnşallah Afrin halkının terör örgütleri tarafından uğradıkları acıları ve işkenceleri biraz olsun bu şekilde telafi etmiş olacağız’’ dedi.