Afrin’deki Zeytin Dalı operasyonu hız kesmeden sürdürülüyor. Bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla hareket eden askeri birlikler adım adım ilerliyor. Terör örgütünün hendek ve çukur kazarak askerimize tuzaklar hazırladığı tespit edilmişti. Ayrıca, sivil vatandaşlar öldürülüyor yalanını ortaya atabilmek için kıyafetlerini değiştirdikleri görüntüler de medyaya yansımıştı. Bu nedenle askerimiz adeta iğneyle kuyu kazar gibi sabırlı hareket etmek zorunda kalıyor.

 Bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için büyük özen gösteriliyor. Son olarak 8 köyün teröristlerden temizlendiği bilgisi verilmişti. Köy sakinleri savaş yüzünden büyük acı çeken insanlardan oluşuyor. Askerlerimizin başarılı operasyonlarıyla evlerine geri dönme şansı yakaladılar. Bu durum savaşın etkilerini bir kez daha düşünmemizi sağlamalıdır. Bir yanda evinden yurdundan sürgün edilmiş ya da canını kurtarmak için kaçmak zorunda kalmış insanlar var.

 Askerlerimiz onların yaralarını da merhem olmayı başarıyor. Gözyaşları içerisinde askerimize teşekkür eden Suriyelilerin duaları arşa yükseliyor. Temizlenen 8 köyün ardından bölgedeki birliklerimizin adeta hilal şeklinde yayıldığı görülüyor. Racu ve Bülbül hattının birleşmesi operasyonların geleceği açısından da kritik öneme sahip bulunuyor. Askeri birliklerimiz Kilis ve Hatay üzerinden Suriye’ye giriş sağlıyor. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamada 2021 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Teröristler bölgeden çekilmeye başlıyor. Zeytin Dalı operasyonun ilk ayağıysa tamamlanmış oldu. Şimdi operasyonların daha seri şekilde yapılmaya başlanacağı düşünülüyor. Askerlerimiz bölge halkını düşündükleri için hızlı hareket edemiyor. Sivil kayıplarının en aza indirilebilmesi için teröristlerin tuzakları imha ediliyor.

 Süreç ne kadar uzarsa uzasın operasyona katılan askerlerimizin can güvenliği daha önemlidir. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak askerlerimize destek olmamız gerekmektedir. İçeride ve dışarıdaki hain güç odaklarına en iyi yanıtı birliğimiz ve zafer inancımızla verebiliriz.