Vatandaşların iş bulmak için ziyaret ettikleri ilk adres İŞKUR olmaya devam ediyor. Peki, 2020 İşkur ilanları içerisinde en çok hangi meslekler yer alıyor? İŞKUR ilanlarına kimler başvuruda bulunabilir? İşkur iş başvurularında hangi şartlar aranmaktadır? İşte detaylar...

 Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile binlerce kişi iş bulmaya devam ediyor. İŞKUR hem işverenler hem de işçiler için alan yaratmayı başarıyor. İş bulma kurumu üzerinden iş ilanlarını takip ederek kısa süre içerisinde işe girmeniz mümkün oluyor. İŞKUR ilanlarına başvuru yapabilmeniz içinse siteye kayıtlı üye olmanız gerekiyor. https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden İşkur'a üye olabilirsiniz. İşveren ve iş arayanlar için ayrı üye girişleri talep ediliyor. İŞKUR üyeliği için e-devlet şifrenizin bulunması isteniyor.

 Üyelik bilgileriniz arasına geçmişteki iş deneyimlerinizi eklemeniz zorunlu tutuluyor. Zira, geçmiş deneyimleriniz ve eğitim durumunuza göre sistem ''size uygun iş ilanları'' listesi oluşturuyor. Ayrıca, İşkur üzerinden danışmanınızın kim olduğunu da öğrenebiliyorsunuz. Her ilde İşkur merkezi bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak iş başvurularınızı internet üzerinden ya da merkeze giderek yapabilirsiniz.

 2020 işkur iş ilanlarına başvuru yapacak kişilerin belirli şartları sağlaması talep ediliyor. 18 yaşını doldurmanız zorunlu tutuluyor. Sadece T.C. vatandaşları işkura kayıt olabiliyor. Bazı iş ilanlarındaysa; İşkur tarafından açılan eğitim programlarını tamamlamanız şartı aranabiliyor. İlk ve orta okul mezunları içinde iş ilanlarının sunulduğu İşkur, kamu kurumlarıyla da paralel çalışıyor. Belediyelerin sezonluk işçi alımları İşkur'da yayınlanıyor.

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 2020 işkur ilanlarına başvuruda bulunurken danışmanınızın onayından geçmesi isteniyor. Her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlayan İşkur, istihdam edilen personele sigorta desteği de sağlıyor. İşkur üzerinden işçi alımı yapan kurumlar sigorta masraflarından kurtulabiliyor. Dolayısıyla hem iş verene hem de iş arayan destek sağlanıyor.

İŞKUR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çeşitli kriterler girerek yurt içi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler, Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

İŞKUR GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, tecrübe şartlarını taşımak, ikamet şartlarına sahip olmak, kamu kurumu ilanları için kamu haklarından mahrum olmamak, istenilen eğitim şartlarında olmak gerekmektedir.