Adalet Bakanlığı tarafından infaz koruma memuru alımlarının başlatıldığı duyuruldu. Peki, kimler infaz koruma memuru olabilir? İnfaz koruma memuru olmak için gerekli şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı’na başvurular nasıl yapılır? İnfaz koruma memurları ne kadar maaş alır? Gardiyanlık işe alımlarında mülakat yapılır mı? İşte detaylar…

 Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevfik Evleri’nde çalışacak 6 bin 126 infaz koruma memuru alımı gerçekleştirilecek. İnfaz koruma memuru istihdam projesinde adaylardan istenilen başvuru şartları açıklandı. İnfaz koruma memuru olmak isteyenlerin öncelikli olarak T.C. vatandaşı olması gerekiyor. Adayların 18 yaşını doldurmuş olması ve 30 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Yani, 1 Ocak 1988’den önce doğanların başvuruları kabul edilmiyor. Adayların, KPSS 2018 puanlarının bulunması isteniyor.

 KPSS puanı bulunmayan kişilerinde başvuruları sisteme dahil edilmiyor. İnfaz koruma memurluğu başvurularında fiziksel kriterler de uygulanıyor. Buna göre erkeklerin en az 1.70, kadınların ise 1.60 cm uzunluğunda olması isteniyor. Boy uzunluğu ile paralel olarak kilo dengesinin bulunması da gerekiyor. 1.70 boyunda olan bir adayın en az 83 kilo, kadınların ise en az 53 kilo olması isteniyor. Kilosu boyuna göre fazla olan adaylarda mülakata alınmıyor.

 Adayların adli sicil kayıtlarının temiz olması, infaz koruma memurluğuna engel teşkil edecek hastalıklarının olmaması, fiziksel engelli olmamaları da şartlar arasında yer alıyor. Adaylar, infaz koruma memurluğu başvurularını Adalet Bakanlığı’na ait internet sitesi üzerinden gerçekleştiriyor. Akabinde de, Bakanlık yetkileri tarafından sözlü sınava davet ediliyor. Sözlü sınavda adaylara psikolojik ve mesleki sorular yöneltiliyor. Adayların, karakteristik özelliklerini belirleyici sorular da soruluyor. Sözlü sınavı başarıyla tamamlayan kişiler, uygulama sınavına davet ediliyor. İnfaz koruma memurluğu başvurusu yapan adaylar; Adalet Bakanlığı’nın açtığı başka bir ilana başvuru yapamıyor.

CTE ve Adalet Bakanlığı 15 bin kamu personeli alımında kadrolar.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile bağlı kuruluşlara 2019 ile 2020 yılında en az lise mezunu adaylar arasından 15 bin  personel memur alımı yapılacağı açıklandı. Hazırlanan merkezi bütçede yer alan sayı sonrası en çok araştırılan konu ,  hangi kadrolara alım yapılacağı yapılacağı konusu  oldu. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde Adalet Bakanlığı ile CTE ve bağlı kuruluşların personel alımı genel şartlarına ve alım yapılacak kadrolara yer verdik. 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı ile CTE bünyesine yapılacak personel alımında kadrolar şu şekilde olacak:

Hakim ve Savcı
Zabıt katibi,
mübaşir,
şoför,
aşçı,
teknisyen,
avukat,
hizmetli,
psikolog,
sosyal çalışmacı,
istatistikçi,
icra katibi,
öğretmen,
veteriner,
infaz ve koruma memuru,
cezaevi katibi,
hemşire,
kaloriferci.
güvenlik görevlisi,
temizlik personeli,
işçi.