19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Yozgat’ta düzenlenen kapsamlı etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Yozgat Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği çeşitli sportif ve kültürel gösterilerle devam etti.

Kutlamalar kapsamında Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri, 19 Mayıs'a özel coşkulu anlara sahne oldu. Müsabakaya katılan sporcular, er meydanında kıyasıya mücadele etti. Finalde Yunus Emre Yaman birinciliği elde ederken, Halil Hopur ikinci, Bekir Demirtaş ise üçüncü oldu.

Birinci olan sporcu Başpehlivan Yunus Emre Yaman’a ödülünü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan takdim etti. Sporcuları tebrik eden Vali Özkan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Yozgat geçmişten bugüne, maziden atiye, er meydanı ve yiğitler mekanıdır. Bu meydanda yiğitlerimizi ağırladık. Ata sporumuzu gerek ülkemizde gerekse uluslararası arenada temsil eden gençlerimize minnettarız. Tüm Türk gençliğinin bayramını gönülden kutluyorum.” 

Güreş müsabakasının birincisi olan Yunus Emre Yaman ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Çok güzel bir organizasyondu. Bugün 16 başpehlivan olarak er meydanındaydık. Şampiyon olup altın kemeri aldım. Çok mutluyum ve gururluyum. Herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

Programda ayrıca farklı branşlardan sporcuların gösteri performansları, şiir ve şarkı dinletileri, halk oyunu ekiplerinin sahne gösterileri de izleyicilerden büyük alkış aldı.