23 Mayıs 2012 Çarşamba
Başkanlık sistemi nedir?
İşte Ergenekon'un en önemli delili
Türkiye ile ilgili şok öneri
Asıl hedef özel mi?
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
02 Ocak 2012 Pazartesi 10:53

Yüksek tansiyona 'nar suyu'

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, nar suyunun yüksek tansiyon başta olmak üzere birçok hastalık ve rahatsızlığa şifa verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Turan Karadeniz yaptığı açıklamada, kış mevsiminde manav tezgahlarını süsleyen narın yüksek tansiyon başta olmak üzere mide, böbrek gibi hastalıklara faydalı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Turan Karadeniz, "Nar suyu yüksek tansiyon hastalığına oldukça faydalıdır. Ayrıca nar içindeki zarlar ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir.

Nar suyu sesi açar, harareti keser, mideyi temizler, böbrek zafiyetine iyi gelir. Kalbi kuvvetlendirir, zatürreye karşı şifalıdır. Nar kaynatılıp bal ile içilirse ayak bacak ve sırt ağrılarına iyi gelir. Zehirli hayvanlar nar ağacının yetiştiği yere gelemez. Evlerde böcek zararına karşı nar kabuğu kullanılır. Nar kabuğu çay gibi kaynatılıp içilirse mide, bağırsak, ishal ve dizanteriye karşı faydalıdır" dedi.

 




 

Bu haber toplam 50 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.