22 Mayıs 2012 Salı
Başkanlık sistemi nedir?
İşte Ergenekon'un en önemli delili
Türkiye ile ilgili şok öneri
Asıl hedef özel mi?
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
20 Ocak 2012 Cuma 16:47

"Küme düşme yok, puan silinecek"

Antalyaspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, kulüp başkanları ile yaptığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu..

Şike skandalının ardından karışan kulüplere verilecek ceza konusunda aylardır hazırlanan Türkiye Futbol Federasyonu, bir formül üzerinde anlaştı.


TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Kulüpler Birliği'nde kararlaştırılan formül için önceki gün İsviçre'ye giderek UEFA ile görüşmüş ve olumlu tepki almıştı.


Buna göre, düşme cezası getiren 58. madde değişmeyecek. Genel Kurul'da kulüplerin önerisiyle bir kereliğine uygulanmayacak. Şike veya teşvikle suçlanan takımlara play-off'a kadar puan silme cezası çıkacak.


Bunun yanı sıra para cezası ve Avrupa kupalarında men cezası da verilecek.


Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Spor Toto Süper Lig takımları yöneticilerinin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada, müsabakaların sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiillerle ilgili, minumum 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca bu eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılmasına, diğer taraftan suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin UEFA kupalarına katılmamalarıyla ilgili, federasyon başkanının 26 Ocak'ta yapılacak TFF Genel Kurulu'nda önerge vereceğini söyledi.

Bu haber toplam 40 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.