20 Mayıs 2012 Pazar
İşte Ergenekon'un en önemli delili
Türkiye ile ilgili şok öneri
Asıl hedef özel mi?
%100 yerli
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
08 Aralık 2010 Çarşamba 19:13

Chrome OS seneye çıkacak

İnternet devi Google, Chrome işletim sistemiyle çalışan ve büyük merakla beklenen küçük dizüstü bilgisayarları 2011'den önce piyasaya sürmeyecek.

 

Chrome OS, Google'un Microsoft'u piyasadaki hakim güç haline getiren Windows işletim sistemine rakip olarak geliştirildi.Bilgisayar kullanıcılarının büyük bölümü Windows işletim sistemlerini kullanmakta.Sonrasında kullanılan Linux işletim sistemlerine artık Google da katılmış durumda.Yeni ürünün işletim sistemi pazarında dengeleri değiştirebileceği belirtiliyor.Google Microsoft Office yazılımına karşılık Google Docs'u piyasaya sürmüştü.Şirketin açıklamasında Chrome OS'nin "hızlı, basit ve güvenli" olduğu belirtiliyor.Chrome OS'nin yazılımı, 'açık kaynak' esasına dayanıyor.Yani kullanıcılar, işletim sisteminin iyileştirilip geliştirilmesine katkıda bulunabilecek.

 

Google Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Sundar Pichai bunun yerine internet sektöründe çalışanlardan oluşan bir pilot grup belirlediklerini ve bu kişilere CR 48 adı verilen markasız küçük dizüstü bilgisayarların dağıtılacağını açıkladı. Pichai, yazılımın yeterince hazır olmadığını bu nedenle de ürünü gelecek yıldan önce piyasaya sürmeyeceklerini ancak pilot grup sayesinde ürünü geliştirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

bbc


 

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.